Logo - www-parentium.eu

Atletika: Andrea Matić i Luca Vinkerlić najbolji Maximvsi na dvoranskom prvenstvu u Zagrebu

20.02.2022. (15:44)

Najbolji mlađi juniori i mlađe juniorke nastupali su jučer na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Najuspješniji pojedinci bili su Janko Kišak i Niko Kožul.

Kišak ji je osvojio dva pojedinačna naslova i to na 60 m prepone -0,914 s novim dvoranskim mlađejuniorskim rekordom 8,03 te u skoku u vis. Kožul je također osvojio dva pojedinačna naslova prvaka Hrvatske i to na 400 m i na 800 m te još jedan u štafeti 4x400 m.

Porečki Maximvsi imali su tri predstavnika i svi su odradili odlične nastupe.

Andrea Matić se nakon duge borbe s ozljedama vratila na velika natjecanja te u utrci na 60 metara popravila svoj osobni rekord, istrčavši dionicu za 8,08. Nedostajale su joj samo 4 stotinke da uđe u finale i još jednom popravi svoje vrijeme, ali je i s ovim na kraju završila kao osma.

Luca Vinkerlić nastupio je u dvije discipline (skok u vis i 60 metara sa preponama). U skoku u vis preskočio je svoj osobni rekord od 173 cm, jednako kao i trećeplasirani. No, prethodne dvije visine Luca je rušio u prvom pokušaju, pa je tako ostao bez medalje. U utrci na 60 metara s preponama držao se cijelo vrijeme na trećem mjestu, ali je na predzadnjoj preponi vodeći u utrci Janko Kišak zakačio preponu, koja je uletjela u Lucinu stazu i omela ga. Tu je izgubio borbu za treće mjesto.

Nastupio je i kadet Oliver Bilić u skoku u vis te zauzeo ukupno deseto mjesto s preskočenih 158 cm.