Početna
?etvrtak, 20.Lipnja 2024 (23:43:24) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Inicijativa Instituta za poljoprivredu i turizam: Znate li za neko NAJ stablo?

Zanimljivosti, 11.02.2022. (16:50)
Znate li za neko NAJ stablo?
Znate li za neko NAJ stablo?

Prošle su godine u Institutu za poljoprivredu i turizam prikupljali podatke o vrijednim i posebnim stablima u Istri. Kreirana je baza podataka koja uključuje desetak takvih stabala, ali tu posao ne prestaje. Potrebna im je, kažu, pomoć stanovnika Istre koji možda znaju za neko stablo u njihovoj okolini, čiju bi posebnost voljeli podijeliti s drugima.

Cilj inicijative je evidentiranje najzanimljivijih stabala u Istri i podizanje svijesti o zaštiti prirode i lokalne baštine te uključivanje javnosti u njeno očuvanje. Možda će neko od tih stabala biti uključeno i u izbor za Hrvatsko stablo godine?

Živite u Istri ili joj dolazite u posjetu? Imate informaciju da u vašoj blizini postoji neko najstarije, najljepše, najveće, najčudnovatije i najzanimljivije stablo koje je ispratilo mnoge generacije i može ispričati najnevjerojatnije priče?

Javite se Institutu za poljoprivredu i turizam na adresu civ@iptpo.hr, na Facebok stranicu Centar za invazivne vrste ili telefonom na 052 408 304.Mobilna verzija članka

Oglasi