Početna
Ponedjeljak, 27.Svibnja 2024 (21:05:21) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Danas virtualno druženje čitateljskog kluba poklonika Alana Forda

Kultura, 26.01.2022. (09:14)

Svakog 10. siječnja obilježava se Međunarodni dan smijeha. I ovoga su mjeseca učenici Srednje škole Mate Balote i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, uzeli knjigu u svoje ruke i tako se pripremili za novo druženje u okviru projekta „Na istoj strani(ci)“. Ovoga mjeseca trudili su se više nego ikada smijati se, i to čitajući različita izdanja Alana Forda. Odlučili su, naime, provesti barem ,,jedan dan u cvjećarnici“.

U goste su pozvali Ivana Sršena, urednika, prevoditelja i pisca, autora knjige „Halo, Bing – intervju s Bunkerom”, u izdanju Sandorfa, iz 2019. godine, koju potpisuje u suautorstvu s Antonijom Radić. Ova je knjiga posebno izdanje napravljeno povodom 50. rođendana Alana Forda.

U razgovoru sa gostom, učenici će dobiti odgovor na pitanje zašto je Alan Ford imao toliki utjecaj na svoju publiku, a svima nam je poznato koliku je popularnost uživao na našim prostorima, i kako su čitave generacije, svih dobnih skupina, odrastale uz njega. A postavlja se i pitanje je li moguće da uopće takav strip izađe iz mode? Dok primjećujemo kako je dosta fraza iz Alana Froda, alanfordizama, ušlo u naš jezik, pomalo se pitamo je li i današnji svijet sve sličniji alanfordovskom svijetu?   

Virtualno druženje članova čitateljskog kluba bit će organizirano danas s početkom u 12.30 putem platforme Zoom. Uključiti se možete ovdje, broj sastanka (Meeting ID) je 712 202 8427, a šifra za ulazak (Passcode) je "zaporka". (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi