Početna
?etvrtak, 20.Lipnja 2024 (23:03:14) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

«Istarski bordel muza: Oj ti mala iz Muntića» Drage Orlića

Kultura, 30.03.2004.
(Izvor:ig/dp)Pod pokroviteljstvom Pučkog otvorenog učilišta, u Gradskoj knjižnici na Trgu Marafor održana je prezentacija nove knjige Drage Orlića naslovljena «Istarski bordel muza: Oj ti mala iz Muntića». O knjizi je govorio sam autor, ali i predstavnici izdavača Sonja Voinović i urednik Nenad Rizvanović.
Kako je napomenula Voinović, Orlićevo djelo je veselo štivo izniklo iz narodnih korijena, a u njoj se u deset poglavlja sabrane ljubavne, erotske i bludne pjesme našeg Poluotoka. Jednom rječju, čitalac će pronaći strast, blud, pučku raskalašenost i veselicu puna duha u pravom smislu riječi.
Drago je kao marni rizničar narodnog blaga nakon uvodnih riječi svojih kolega prisutnima u detalje obrazložio kako je i na koji način prikupljao pjesme, a nedugo potom one najupečatljivije pročitao na opće oduševljenje prisutnih.
Ovom prigodom izdvajamo samo one kraće ostale u našemu uhu pjesme: «Puštila sam ga poli boka, on mi ga je stešo štoka, «Dina, dina, dina, puna rit je vina, a guzica zelja prdi od veselja», «Pizda teče oko lokve, za njon kurac bere smokve».., dok ćete za one ostale ipak morati kupiti knjigu.Mobilna verzija članka

Oglasi