Početna
?etvrtak, 20.Lipnja 2024 (23:23:44) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Program Noći muzeja u Pazinu

Kultura, 27.01.2022. (08:41)

Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina ove godine organiziraju Noć muzeja u uvjetima pandemije i pod posebnim epidemiološkim mjerama, zbog ćega će se progframi odvijati uživo s ograničenim brojem posjetitelja, on line i na otvorenom, odnosno u dvorištu Kaštela.

Muzeji će biti otvoreni od 17:00 do 21:00 sati, a uslijedit će program on line.

Za ulaz u muzej potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Tijekom boravka u muzeju obavezno je nošenje zaštitnih maski.

PROGRAM

  • 17:00 – 18:30 Igre pod reflektorima: pljočkanje i mlin
  • 20:00 – 20:45 Pazinska knežija u 16. stoljeću: migracije, nemiri i sukobi u osvit novog vijeka, predavanje: doc. dr. sc. Robert Kurelić
  • 21:00 – 21:40 Razgovori s kustosima: Mario Buletić i Tamara Nikolić Đerić (ZOOM)

17:00 – 18:30 UŽIVO, EMI/MEI

Program „Igre pod reflektorima: pljočkanje i mlin“ održati će se na u dvorištu Kaštela. Posjetitelji će imati prilike upoznati i zaigrati dvije igre. Jedna je tradicijska igra pljočkanja koju će voditi članovi Istarskog Pljočkarskog Saveza, a druga igra je mlin. Polja za ovu društvenu igru na ploči nekada su se urezivala u kamene stolove, kakav se može vidjeti u dvorištu Kaštela.

20:00 – 20:45 UŽIVO, MGP

Doc. dr. sc. Robert Kurelić, profesor sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, održati će gostujuće predavanje pod naslovom Pazinska knežija u 16. stoljeću: migracije, nemiri i sukobi u osvit novog vijeka. Predavanje nas vraća u živahna i nemirna vremena kada je Pazinski kaštel bio središte austrijskog dijela Istre. Prilika je ovo da čujemo i naučimo nešto novo i zanimljivo o Pazinskom Kaštelu i Knežiji od gostujućeg stručnjaka.

21:00 – 21:40 ON LINE, EMI/MEI (ZOOM)

Razgovori s kustosima: Mario Buletić i Tamara Nikolić Đerić

Izazovi muzejske komunikacije, edukacije i participacije: može li nas digitalizacija približiti korisnicima? Na temelju prošlogodišnjih iskustva i u susret novoj digitalnoj strategiji kustosi Mario Buletić i Tamara Nikolić Đerić otvorit će dijalog na temu aktivnog korištenja digitalnih medija u realizaciji društvene uloge muzeja. Možete im se pridružiti putem Zoom-a.

U slučaju bilo kakvih izvanrednih okolnosti organizatori zadržavaju pravo otkazivanje događaja ili promjenu programa. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi