Početna
Petak, 21.Lipnja 2024 (00:33:28) - Godina:22

Odaberite teme

O Portalu

Eugen Varzić izlaže u Španjolskoj

Kultura, 23.01.2022. (15:57)
Sleepless Angel (Eugen Varzić)
Sleepless Angel (Eugen Varzić)

Likovi rad "Sleepless angel" likovnog umjetnika Eugena Varzića odabran je za finale međunarodne izložbe u sklopu natječaja ModPortrait, koja se održava ovog ljeta u Španjolskoj. Likovni rad "Sleepless Angel" bio je premijerno izložen na prošlogodišnjoj iznimno uspješnoj samostalnoj izložbi "Sve su ti slike OK" u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Ovogodišnja izložba bit će postavljena je u dva iznimna muzeja suvremene umjetnosti. Izložba se uobičajeno otvara na mjestu nastanka projekta, ove godine u travnju u palači Bantierra u Zaragozi, a zatim u lipnju putuje u Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) u Barceloni.

U predgovoru kataloga stoji: "Razmazana šminka u ranu jutarnju zoru, govori o samoći ranih jutarnjih sati tih djevojaka kada su se vratile s noćnog provoda. Što poslije noći? Dolazi novi dan, a vrijeme leti i donosi neizvjesnu budućnost..Nova božica Flora – Merjema ovjenčana cvijećem, razlivene šminke u kompoziciji Sleeeplees Angel je nova ljepota – okrhnute nevinosti, dok se latice otvaraju u ranu zoru s prvim prosjajima sunca." - Dr.Sc. Vinicije B. Lupis

Kao na dosadašnjim likovnim radovima, autor bira modele iz kruga obitelji i prijatelja, a za ovaj likovni rad model je bila Merima Ibrić.

ModPortrait je međunarodni projekt osnovan od strane galerija Artelibre i “Fundació de les Arts i els Artistes” prije šest godina u Zaragozi. Natječaj koji je fokusiran na portretno slikarstvo, postao je jedan od značajnijih događaja suvremene figurativne umjetnosti u svijetu. Okuplja autore iz 40 zemalja, a Varzić je prvi autor iz Hrvatske koji je ušao u finale.

Ocjenjivački sud čine direktor Galerije Artelibre José Enrique Gonzalez, Antonio López García, José Luis Corella, Aurelio Rodriguez, Arantza Martínez i Jaime Valero.Mobilna verzija članka

Oglasi